Koti merellisen kaupunkikulttuurin keskeltä
Turun seutu

310 000 asukkaan Turun seutukunnan luonnollisena keskipisteenä loistaa Turku, rennon trendikäs ja mannermainen yliopistokaupunki, jonka asukkailla citykulttuuri on verissä. Täällä pyörällä tai bussilla pääsee sujuvasti töihin tienoon joka puolelta. Työmatkat taittuvat nopeasti, eikä ruuhkissa istumiseen kulu turhaa aikaa. Asumiseen löytyy vaihtoehtoja laidasta laitaan, hyvinkin kohtuullisilla kustannuksilla – silti ulottuvillasi ovat kaikki suuren kaupungin houkutukset ja herkullinen kulttuurielämä vailla vertaa.

Turun seudulla on paljon persoonallisia asuinalueita. Etenkin TurunPortsa_210x210 keskustan ympärille sijoittuvista alueista puhuttaessa on vaikea välttyä kulttuurihistoriallisilta viittauksilta ja idyllisiltä maisemilta. Vanhoista työläiskortteleista löydät puutaloja, telakkana toimineelta joenrannalta upouusia asuntoja rouheassa ympäristössä. Merellisen asumisen helmet rakentuvat puolestaan Hirvensalon saarelle sekä Naantalin Luonnonmaalle. Meren läheisyydestä haaveilevien kannattaa katsella myös Kaarinan ja Kuusistonsalmen suuntaan.

Vanhan pääkaupungin puutaloidylliä

Turun boheemeilla puutaloalueilla voit nauttia menneen ajan tunnelmasta. telakkaranta_210x210pxTunnetuin niistä lienee Port Arthur eli Portsa. Nämä Aurajoen länsipuolella sijaitsevat puutalokorttelit mukulakivikatuineen on suojeltu kaavalla. Toinen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi luokiteltu puutaloalue on Erik Bryggmanin suunnittelema Pansion Laivateollisuuden asuinalue. Puutaloidylliä löydät myös joen itärannan tuntumasta, Martista.

Uniikkeja sijainteja

Laivanrakennusperinteistä tutussa Telakkarannassa rakennetaan nyt yokyla_pauvesterinen_210x210pxuniikkeja koteja. Asu hulppeasti Aurajoen suulla, ydinkeskustan kupeessa ja lähde omasta laiturista veneellä Airistolle. Tai miten olisi asunto Turun keskuspuistoksikin kutsutun Kupittaanpuiston laidalta? Kupittaanpuiston uusi asuinkortteli tarjoilee vehreitä näkymiä ja sijainnin aivan Kupittaan rautatieaseman vieressä, keskustan tuntumassa. Rymättylässä, Merimaskussa ja Velkualla saaristolaiskoti sijaitsee kaupunkien kainalossa.

YO-kylä eli Turun ylioppilaskylä on monelle tuttu ja Suomen suurin yksittäinen opiskelija-asuntokohde. Jatkuvasti laajentuvan opiskelija-alueen maamerkkion Helsingintien varressa sijaitseva ympyränmuotoinen asuintornitalo Ikituuri.

kultaranta_210x210

Naantalissa naapurina golfkenttä ja presidentti

Naantalin Itä-Immaisen alueella asut golf-kenttien välittömässä läheisyydessä. Jos vaadit unelma-asunnoltasi myös merellisyyttä, suuntaa katseesi Naantalin Luonnonmaalle, Kultaranta Resortiin. Täältä löydät Village-paritaloja vakituiseen asumiseen, lomahuoneistoja, loft-asuntoja Marina-pienvenesatamassa ja tontteja. Kultarannassa sijaitsee myös tasavallan presidentin kesäasunto. Lainaisikohan naapuri sokeria?

Turku tutuksi Kaupunginosaviikoilla

Kaupunginosaviikot esittelee Turun kaupunginosia, paikallista omaleimaisuutta, monikulttuurisuutta ja asukkaiden osaamista viikon mittaisina ohjelmakokonaisuuksina ympäri kaupunkia. Suomen Kotiseutuliitto valitsi Kaupunginosaviikot vuoden kotiseututeoksi 2012.

Oma koti merellisestä Kaarinastakuusistonsalmi_210x210px

Kaarina on merellinen, vehreä ja kulttuurihistoriallisesti rikas noin 30 000 asukkaan kaupunki Turun seudulla. Kuusistonsalmen välittömään läheisyyteen on rakentumassa uusia asuinalueita, joissa asut sekä lähellä luontoa että Kaarinan palveluita. Voivalan rannasta

löydät vapaita omakotitontteja ja tasokkaita paritalohuoneistoja Kuusistonsalmi-näkymin. Tai miltä kuulostaisi osoitteena Rauhalinna? Historiallisen Rauhalinnan kartanon läheisyyteen on myös tulossa omakotitontteja. Kaarinan läntisin osa, Lemunniemi, rajoittuu etelässä ja lännessä mereen. Historiallisten kartanoiden ja lumoavan luonnon helmaan on suunnitteilla noin 5 000 asukkaan asuinalue.

Liedon uudet alueetKirkonkylä

Maunula – Omakotirakentamisen ykköskohteessa viihtyisät tontit sijaitsevat mäkisessä metsämaastossa.
Ilmarinen – Vehreällä asuinalueella omakoti- ja rivitaloissa on paljon neliöitä ja vähän hintaa.
Loukinainen / Nenämäki –  Omakoti- ja rivitaloja sekä asumisoikeusasuntoja loistavien yhteyksien varrelta.
Asemanseutu /Tammentaantie – Omakotitonteissa on paljon neliöitä ja vähän hintaa.

kaupunginosaviikot_210x210px

Liikunnallista arkea

Turun seudulla asukkailla ei ole ulkoilu- ja liikuntavaihtoehdoista pulaa. Halleja, kenttiä, puistoja ja keskuksia on vaikka kuinka, eivätkä aktiviteetit rajoitu mantereelle. Naantalia pidetään varsinaisena golffareiden kaupunkina, sillä paikallisten seurojen jäsenmäärät ja golf-junnujen taidot ovat Suomen huippuluokkaa. Turku tunnetaan jalkapallosta ja jääkiekosta, mutta kaupungin lajitarjonta on niin laaja, että se haastaa elmomaisimmatkin urheilusankarit.

Lähde kiertoajelulle Turkuun MTV Bucket Listin Taidepyöräily -jakson avulla!

Onko haaveissasi työpaikka tai oma yritys Turun seudulta vai haluaisitko kenties opiskelemaan?
Lue lisää seudun kunnista:
www.turunseutu.fi

www.kaarina.fiwww.lieto.fiwww.masku.fiwww.mynamaki.fiwww.naantali.fiwww.nousiainen.fiwww.paimio.fiwww.raisio.fiwww.rusko.fiwww.sauvo.fiwww.turku.fi