Turunmaa

Turunmaa – saaristo on elämäntapa

Paraisten saaristokaupunki on Suomen ainoa kokonaan veteen rajoittuva kaupunki 23 kilometrin päässä Turusta. Kemiönsaari on kuin Suomi minikoossa; maaseutua, saaristoa ja keskustaa. Kaksikieliset meren ympäröimät kunnat muodostavat 22 800 asukkaan Turunmaan saariston, ainutlaatuisen elämäntavan kaukana kiireestä, mutta lähellä Suomen suurimpia kaupunkeja. Seutu on loistava valinta, kun halutaan yhdistää työssäkäynti isossa kaupungissa ja edullinen, mutta idyllinen asuminen saaristossa.

Saaristomeren tuhansien kauniiden saarien ja luotojen lisäksi silmä lepää tun-MALMGATAN_210x210px
nelmallisessa pikkukaupunkimiljöössä ja maaseutumaisemissa. Vapaa-ajan viettoon on lukuisia vaihtoehtoja mökkielämästä kalastukseen, golfiin ja monipuolisiin kulttuurielämyksiin. Tarjolla on lisäksi runsaasti yhdistys- ja kulttuuritoimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille – molemmilla kotimaisilla kielillä!

Historialliseen keskustaan Paraisille

Paraisten keskiaikaisen harmaakivikirkon eteläpuolella sijaitseva Vanha Malmi muodostaa Paraisten historiallisen keskustan. Se toimi entisaikaan

Turunmaa

kauppapaikkana ja on nykyisin hyvin säilynyt puutaloalue. Vanhan Malmin asuinalueelle, Suntinrantaan, on kaavoitettu kuusi omakotitonttia. Suntinrannassa on venepaikkamahdollisuus ja koulut, päiväkodit, uimarannat ja puistot lähietäisyydellä. Bussilla pääsee Turkuun kahdesti tunnissa aivan alueen vierestä. Kaksi kilometriä Paraisten keskustasta pohjoiseen on

Valoniemi, jonne on suunnitteilla omakotitontteja meren välittömään läheisyyteen.

Paraisten Kirkkosalmenrannalle nousee uusi uniikki asuinalue, joka täydentää Paraisten keskustassa kivikirkon ympärille rakentunutta puuympäristöä.
Kirkkosalmenranta kuuluu valtakunnalliseen Moderni puukaupunki
-hankkeeseen. Asu modernisti arvokkaassa kirkkomaisemassa
veden äärellä, kaupungin keskustassa.

Omakotitalo NauvostaHemsundet_210x210px

Viehättävä Nauvo sijaitsee saaristossa Helsingin ja Tukholman keskivälissä. Kaksi pääsaarta ja noin 3 000 pienempää saarta ja luotoa tarjoavat idylliset puitteet esimerkiksi etätyöstä haaveileville. Hemsundetin alue sopii hyvin lapsiperheille. Alueella on noin 1500–2000 neliön omakotitalotontteja meren äärellä, kolmen kilometrin päässä Nauvon keskustasta. Luonnonkaunis Finnäsin asuinalue, niinikään meren läheisyydessä, sijaitsee noin 2 kilometrin päässä keskustasta.

Saaristossa osataan! Tutustu Turunmaan työn ja yrittämisen mahdollisuuksiin.
Lue lisää seudun kunnista: www.parainen.fi ja www.kimitoon.fi