Elinvoimaa Vakka-SuomestaVakka-Suomi

Vakka-Suomen kuudessa kunnassa yhdistyvät teollinen tuotanto, merenkulun perinteet ja elinvoimainen maaseutuelämä. Noin 31 800 asukkaan seudulla saat nauttia hyvistä peruspalveluista ja luonnonläheisestä asumisympäristöstä, oli kotisi pikkukaupungin keskustassa, taajamassa, maaseudulla tai meren rannalla. Esimerkiksi Uudenkaupungin Janhuan puutaloalue on tutustumisen arvoinen kohde.

Leppoisasta kesämeiningistä tunnetulla seudulla asuntojen hintataso on kohtuullinen ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet takaavat asumisviihtyvyyden. Kulttuuri on vahvasti läsnä jokaisessa päivässä sekä monissa tapahtumissa, kuten Uudenkaupungin Crusell-viikolla ja Laitilan Munamarkkinoilla.

Vakka-Suomessa panostetaan ekologisiin valintoihin, ja Uusikaupunki on mukana Hiilineutraalit Kunnat -hankkeessa. Tavoitteena on, että niin kunta, yritykset kuin asukkaatkin sitoutuvat valinnoillaan hillitsemään ilmastomuutosta, jolloin syntyy pysyviä toimintatapojen muutoksia luonnon parhaaksi.

Maalla vai kaupungissa?

Vakka-Suomi

Maalaismaisemaa ja yhteisöllisyyttä kaipaavalle Pyhärannan kunnasta löytyy ihastuttavan idyllinen, vuoden kyläksikin valittu Santtio. Kylän keskus on talkoovoimin rakennettu kylätalo Maininki. Mainingin ympärillä, pihoilla ja teiden varsilla kukkivat sadat perinneruusut. Uudessakaupungissa kotisi voisi sijaita aivan meren rannassa uudella Janhuan alueella – vai valitsetko mieluummin ainutlaatuisen vanhan, puutaloalueen kaupungin keskustasta?

Tutustu Vakka-Suomen vahvoihin aloihin ja yrityksiin.

Lue lisää seudun kunnista: www.kustavi.fiwww.laitila.fiwww.pyharanta.fiwww.taivassalo.fiuusikaupunki.fiwww.vehmaa.fi