Tavoitteena elinikäinen oppiminen

Kaipaat sitten uusia osaajia, koulutusta, oppilaitosyhteistyötä, kursseja tai jatko-opintoja, Varsinais-Suomessa on mistä valita. Maakunnan vahvuus on ensiluokkainen ja laaja-alainen osaaminen korkeakouluista ammatillisiin oppilaitoksiin. Varsinais-Suomen koulutustarjonta palvelee räätälöidysti myös yrityksiä ja elää ajankohtaisten tarpeiden mukaan. Esiteltyjen oppilaitosten lisäksi alueella toimii kymmeniä muita tasokkaita kouluja.

Turun yliopisto
Opiskelumahdollisuudet Turun yliopistossa ovat monipuoliset kuudessa tiedekunnassa ja Turun kauppakorkeakoulussa. Opetus perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja elinikäisen oppimisen periaatteelle. Yliopistolla on yksiköitä ympäri Varsinais-Suomea, kuten Salossa. Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa on vilkasta.

Åbo Akademi
Åbo Akademi tarjoaa ruotsinkielisen opiskelu- ja tutkimusympäristön. Maan ainoassa ruotsinkielisessä yliopistossa on kolme tiedekunta-alaa, jotka koostuvat yhteensä 12 laitoksesta. Yliopistolla on tutkimuksen huippuyksiköitä niin ohjelmointitekniikan, prosessikemian, solututkimuksen, demokratiatutkimuksen, materiaalitutkimuksen kuin käyttäytymistutkimuksenkin alalla.

Turun ammattikorkeakoulu
Turun AMK:ssa ammattikorkeakoulututkinnon voi suorittaa seitsemällä eri alalla. Osaamista voi myös päivittää avoimessa ammattikorkeakoulussa tai hakea uutta virtaa työhön täydennyskoulutuksessa. Oppilaitos tarjoaa työelämää ja yrittäjyyttä kehittävää koulutusta, tutkimus- ja kehitystyötä sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä. Yksiköt toimivat Turun lisäksi Salossa, Loimaalla, Uudessakaupungissa ja Paraisilla.

Yrkeshögskolan Novia
Monialainen ammattikorkeakoulu Novia on Suomen suurin ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa tutkintoon johtavaa nuoriso- ja aikuiskoulutusta, ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta sekä täydennyskoulutusta. Yksi seitsemästä ruotsikielisillä alueilla sijaitsevista yksiköistä toimii Varsinais-Suomessa, Turussa.

Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak)
Turun Humakin kampus sijaitsee Harjattulassa luonnonkauniilla Kakskerran saarella hyvien bussiyhteyksien ulottuvilla. Turusta valmistuu kulttuurialan osaajia. Kampuksen erikoispiirteenä on persoonallinen ympäristö, joka tarjoaa luovat puitteet mielekkäälle opiskelu- ja harrastustoiminnalle.

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
TutkintoDiak järjestää korkeatasoista ammattikorkeakouluopetusta. Diakin Turun toimipaikan koulutusalat ovat viittomakieli ja puhuttujen kielten tulkkaus.
PalveluDiak puolestaan tarjoaa työelämälle koulutus-, tutkimus- ja kehittämispalveluita, kuten työyhteisöille räätälöityjä täydennyskoulutuksia, ammatillista kasvua tukevia erikoistumisopintoja sekä avoimen ammattikorkeakoulun opetusta.

Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novida
Novida on monialainen ammatillinen oppilaitos, jossa voi suorittaa toisen asteen perusopintoja sekä ammatillisia lisä- ja täydennysopintoja. Novida tuottaa yhteistyössä työelämän kanssa monialaista ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille sekä kehityspalveluja elinkeinoelämälle.

Axxell
Monipuolinen ruotsinkielinen ammatillinen oppilaitos, jolla on aktiiviset yksikkönsä muun muassa Paraisilla ja Kemiönsaarella. Axxellista löytyy koulutusta niin nuorille kuin aikuisillekin. Kemiönsaaren yksikkö Brusaby antaa opetusta maatalousalalla ja eläinten hoidossa ja Paraisten yksikössä opetus on monialaisempaa.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova
WinNova tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia valmentautua eri ammatteihin. Koulutustarjonnasta voi ottaa suunnan merelle, metsään tai lukuisiin muihin vaihtoehtoihin.
WinNova tarjoaa myös työyhteisöille laaja-alaisesti koulutus- ja kehittämispalveluja. Käytettävissä ovat koulutustarjottimen peruspalvelut, mutta myös työyhteisökohtaisesti räätälöitävät osaamisen kehittämispalvelut.

Loimaan ammatti- ja aikuisopisto
Loimaan ammatti- ja aikuisopisto kuuluu Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymään, jonka jäsenkuntia ovat Aura, Huittinen, Koski Tl, Lieto, Loimaan kaupunki, Marttila, Oripää, Pöytyä, Tarvasjoki ja Uusikaupunki. Opisto antaa ammatillista perus- ja jatkokoulutusta niin nuorille kuin työssä oleville aikuisille. Erilaisia toteutus- ja rahoitusmahdollisuuksia ovat ammatillinen lisäkoulutus, oppisopimuskoulutus ja työvoimakoulutus. Organisaatio on käytettävissä kaikissa koulutukseen liittyvissä asioissa.

Turun ammatti-instituutti (TAI)
Puuseppä, lähihoitaja vai kokki? On tähtäimessä sitten uusi ammatti tai vanhan päivittäminen, Turun ammatti-instituutissa kaikki on mahdollista. TAI on Suomen suurimpia toisen asteen ammatillisia oppilaitoksia. Se tarjoaa nuorille ja aikuisille ammatillista perus- ja lisäkoulutusta kaupan ja palvelun, tekniikan sekä terveyden ja hyvinvoinnin aloilla. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Työskentely oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä tarjoaa kiinnostavia oppimistilanteita sekä tiiviit yhteydet työelämään.

Turun Aikuiskoulutuskeskus (Turun AKK)
Turun AKK on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä, joka toteuttaa omaehtoista aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, työvoimakoulutusta sekä yritysten henkilöstökoulutusta. Toimipaikkoja on Turun lisäksi myös Kaarinassa ja Paimiossa. Vuonna 2004 AKK:lle myönnettiin ISO 9001:2000 -standardin mukainen laatusertifikaatti, joka on todiste pitkäaikaisesta laadunkehittämistyöstä.

Opiskelija-asunto haussa?
Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) opiskelija-asunnot on tarkoitettu kaikkien Turussa ja Turun lähikunnissa sijaitsevien peruskoulun jälkeisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoille. Tarjolla on paljon erilaisia asuntotyyppejä eri puolella Turkua. Pääasiassa asunnot ovat yksiöitä, soluja ja isompia perheasuntoja. TYS:llä on myös mahdollista vaihtaa asuntoa elämäntilanteen muuttuessa. Tervetuloa kotiin! www.tys.fi