Hyvä kierre toi Clewerin Turkuun

Siihen tarvittiin huippukeksintöjä, terveellä tavalla puolihullua henkilökuntaa ja uusi omistaja.

Clewerissä oli puhti päällä jo kun turkulainen Salmela-Yhtiöt alkuvuodesta osti sen. Innovatiivinen ympäristöteknologia-alan yritys oli kehittänyt ainutlaatuista jätevedenpuhdistamoaan tarmoa uhkuen. Teknologia soveltui lähes minne vain, kesämökeistä tehtaisiin. Patentteja oli haettu ja saatu.
- Kun olimme keksineet jotain hyvää, se johti uuteen keksintöön, ja niin edelleen, muistelee Clewer Markkinoinnin toimitusjohtaja Pasi Aaltonen vieläkin ihmeissään.

Uudenlainen biopuhdistamo löysi ensin tiensä autopesuloihin – muun muassa Salmela-Yhtiöiden Hesepesuihin.
- Lopulta Salmela-Yhtiöistä tuli Clewerin täysomistaja. Saimme varat ja edellytykset satsata täysillä briljantin tuotteemme tuotteistukseen, markkinointiin ja myyntiin. Clewerin tuotteet ovat niin uudenlaisia, että monen on ollut vaikea uskoa niiden toimivuuteen, jatkaa Aaltonen ja korostaa, että teknologia on CE-testattu.

Useimpiin muihin verrattuna esimerkiksi Clewerin pienpuhdistamo on talonomistajalle huoleton. Järjestelmä puhdistaa itse itsensä ja valvoo veden laatua omistajan puolesta.

Synergiaa ja maailmanvalloitusta
Hyvä kierre saa vauhtia Turusta. Uudet ja isommat tilat Biolaakson Focun kiinteistössä saavat Aaltosen innostumaan.
- Saimme konttorin, laboratorion ja varastot samaan paikkaan. Sinne mahtuu myös oma, jatkuva messunäyttely. Sijainti samassa kaupungissa Salmela-Yhtiöiden kanssa tuo paljon synergiaa. Turku on juuri sopivan iso kaupunki, jotta yhteistyökumppaneita ja työntekijöitä on helppo löytää. Ja ympäristö on innovoiva vapaa-ajan aktiviteetteineen. Vieraillekin on hieno, kokonaisvaltainen kokemus tulla käymään meillä, toimitusjohtaja luettelee kaupungin plussia selvästi tyytyväisenä.

AinaValmis-tuoteperhe on nyt koossa ja markkinointi sen kun tiivistyy. Mitä hyvää seuraavaksi?
- Kotimaan viime vuoden aloituksen jälkeen starttasimme vuoden lopulla myös Ruotsissa. Yhdysvalloissa toimii jo tytäryritys, Espanjasta löysimme ison yhteistyökumppanin. Sieltä suomalainen teknologia alkaa levitä muun muassa Etelä-Eurooppaan ja Etelä-Amerikkaan. Turusta käsin valloitetaan sitten muu maailma.

Patentoitua puhdistusta
Clewerin järjestelmässä jätevesi puhdistuu bioreaktorissa pyörivän liikkeen, kantoaineiden ja täsmäbakteerien yhteisvaikutuksesta. Puhdistamo puhdistaa jätevettä niin tehokkaasti, että lietesäiliön tyhjennys 2–5 vuoden välein riittää. Vaikkei jätevettä tulisikaan järjestelmään vähään aikaan, bakteerit pysyvät toimintavalmiina. Näin puhdistamo pysyy kesämökilläkin aina käyttövalmiina.

www.clewer.com