Loistorakentaja Sauvon metsistä

Kuusikon siimeksessä Sauvossa majailee yritys, joka on rakentanut laatua loistoristeilijöihin jo 20 vuotta. Laivojen seilatessa meriä Huuhka Oy on pitänyt jalat tukevasti maankamaralla. Nyt taidosta on hyötyä.

Lempeästi kumpuilevia peltoja, punaisia mökkejä, jylhää kuusimetsää – ja Huuhkan hallit. Ei epäilystäkään, mistä sauvolainen laaturakentaja ammentaa juurevan viimeisen päälle -asenteensa.
- Me ollaan täällä mettän keskellä totuttu tekemään asiat alusta loppuun asti kunnolla, sanoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Pertti Huuhka ”oikean kätensä” Aku Välkkeen säestämänä.

Tähtäimessä myös ulkomaat
Jo ennen kuin arvoista tuli yrityksissä muotia, Huuhka Oy on tehnyt sen minkä on luvannut ja ylikin. Telakoiden ostopäälliköt ovat myhäilleet, kun muutaman kymmenen hengen yritys on laadusta lipsumatta hakenut edullisia ratkaisuja sisustuksiin.
Yhden jos toisenkin loistoristeilijän – viimeisimpänä Allure of the Seas – ruokasali tai myymälätilat ovat lattiasta kattoon huuhkalaista kädenjälkeä – kullatuista pilareista metallikaiteisiin ja jalopuisiin myyntitiskeihin.

Yritys tähyilee myös ulkomaan telakoille, muun muassa Saksaan.
- Meillä on totuttu keksimään tapoja klaarata, pidetty järki päässä eikä otettu hirveitä velkoja. Wärtsilän konkurssin jälkeen 80-luvun lopussa miehet meni hetkeksi metsähommiin, eikä kenellekään tarvinnut antaa lähtöpasseja, Huuhka sanoo ansaittua ylpeyttä äänessään. Joitakin vuosia sitten hiljaisena hetkenä yritys kunnosti Sauvolle upean kirjaston vanhaan kivimeijeriin.

Laatutalojen ja ylellisen sisustuksen asiantuntija
Sydäntä lähellä on myös ekologinen puurakentaminen. Sitä osaamista hyödynnetään nyt yhtenä uutena Vehasen Talojen omistajana. Kaikki vaativa rakentaminen, kuten erikoisemmat arkkitehtien suunnittelemat yksityiskodit, kiehtovat Huuhkan taitajia.
- Me ollaan aina tykätty ottaa vastaan haasteita, kaikkea erikoista. Meillä on niin valtava kokemus laivapuolelta, että siitä riittää maapuolellekin. Sauvoon rakensimme äskettäin viimeisen päälle kivestä rivitalon, Välke sanoo tyytyväisenä.

Julkisten tilojen sisustusprojektit ovat myös tärkeä alue. Parhaillaan Huuhka toimittaa kalusteita Helsingin Musiikkitaloon. Myös Venäjältä on napattu vaativia julkisten tilojen avaimet käteen -projekteja.

Sauvon oma poika halusi 24 vuotta sitten perustaa yrityksensä nimenomaan kotikylään.
- Tontti oli helppo löytää, samoin rehtejä kädentaitajia töihin. Täältä on lyhyt matka Turun, Rauman ja Helsingin telakoille.

Myös Välke kehuu Varsinais-Suomen hyviä yhteyksiä ja ELY-keskuksen yrittäjämyönteisyyttä.
- Tämä on ihmisen kokoinen maakunta, Välke miettii katsellen tuulessa huojuvia kuusia.

www.huuhkaoy.com