Koteja opiskelijoille: Ihastuttava Ikituuri – ja paljon muuta

Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) rakennuttaa, ylläpitää ja vuokraa opiskelija-asuntoja Turussa ja Raumalla. Asuntopaikkoja noin 7 300 kpl eri puolilla Turkua. Omaa kotia voivat hakea kaikki seudun peruskoulun jälkeisten oppilaitosten täysipäiväiset opiskelijat. TYSsillä asuu vuosittain 1000 kansainvälistä vaihto-opiskelijaa ja lukuisia kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita.

Säätiön uusin kohde, Ikituuri, valmistui Turun Kulttuuripääkaupunkivuotena 2011. Kuuluisan Ylioppilaskylän laidalla sijaitseva Ikituuri on 43 metriä korkea,12-kerroksinen, uniikki rakennus, joka koostuu kolmion mallisesta katutasosta sekä ovaalin muotoisesta torniosasta. Kaikki asunnot ovat tupakeittiöllisiä yksiöitä kooltaan 30–47,5 m2. Rakennus on suunniteltu kestävän kehityksen arvojen mukaisesti matalaenergiataloksi ja kohde lämmitetään maalämmön avulla. Ikituurin läheisyyteen on käynnistymässä suunnittelu- ja kaavoituskilpailu uuden asuntokohteen, Aitiopaikan, rakentamiseksi.

Etsi oma kotisi TYSin monipuolisesta valikoimasta: www.tys.fi

”Jos nyt valitsisin opiskelija-asunnon, se olisi Ylioppilaskylän I-vaiheen kakkoskorttelissa, johon muutin itse asumaan kylän ensimmäisten asukkaiden joukossa syyskuussa 1969.”Mikko Sedig, TYSin toimitusjohtaja